> Osynsk -

Osynsk

Jag vet sällan hur, när eller i vilken ordning saker och ting bör utföras. Med andra ord, jag är inte synsk. Välkommen till Osynsk - en blogg om att leva med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

En helt vanlig lördag

Kommentarer (0)

2011-02-26 @ 19:59:45

Upp 11.14 prick. Bara kolla mejlen och Facebook, det går snabbt. Sedan ska jag äta frukost. Just det, jag kanske ska kolla skolmejlen också. Kan ju hända att min handledare har mejlat. Nähä, det har han inte. Då ska jag klä på mig och äta frukost nu... jag ska bara läsa det där Facebookmejlet som precis kom och svara på det... Jaha, Emma har klickat gilla på min status jag skrev igår kväll om att jag skulle ha spelkväll. Hmm, vad var det nu det där spelet hette som var så roligt... jag ska bara leta fram det innan jag äter frukost och klär på mig. Hmm, vilken sajt hittade jag det på nurå... Kaninkul.com? Nej, Miniclip.com var det ju. Just det. Yes, där är det ju! "Fling". Såååå hette det ju. Jag ska bara spela lite innan jag fixar frukost.

Nivå 4, nivå 5, nivå 6...

Påklädd runt 12.30. Nu är det dags för frukost. Jag får inte glömma att ta medicinen nu heller fast det kan jag göra sedan när jag har ätit. Jag stängde aldrig ner spelet, vad bra, då slipper jag leta rätt på det igen. Äsch, jag klarar inte den här nivån, men oj, jag har fått ett nytt mejl på Facebook. Jaha, Emma undrar var vi ska träffas imorgon. Jag ska bara svara... Oj, vad stökigt det är på bordet. Var är mina bläckpennor förresten? La jag inte dem här på bordet? Hmm, de kanske står i pennstället iallafall. Nähä, det gjorde de inte, där står bara icke-fungerande pennor som borde slängas. Jag slänger dem sedan. Hmm... pennorna kanske är under soffan... men jag tittar där sedan. Jag kan ta en tuschpenna så länge, jag ska ändå bara pricka av på att-göra-listan. Fasen, jag skulle ju sorterat tvätten i torsdags, det orkade jag aldrig... jag får göra det idag. Fast idag måste jag torka golven i köket och hallen också men äsch, jag kan göra det en annan dag så sorterar jag tvätten idag istället. Jag måste bädda sängen också, usch vad mycket det är att göra... sen får jag inte glömma att åka till Coop med tofun jag köpte igår, datumet hade ju gått ut. Jag gör det nu på en gång, jag ska bara borsta håret och tänderna först.

På Coop runt 14.30. Hoppas att det finns tofu som inte har gått ut nu så att jag kan göra den där grytan som verkar så god. Åh, Budapestbakelser! Gud, vad gott! Det får jag unna mig idag, det är ju lördag och dessutom vill jag inte behöva tänka på att jag inte har pengar till hyran denna månaden och jag kan inte skjuta upp den igen när jag gjorde det i november och december. Fan också att jag inte får något CSN på min utbildning. Äsch, det finns bara tre paket tofu kvar och de har ju gått ut allihop. Jaja, jag får väl pengarna tillbaka dårå. Jaså, dubbelt tillbaka, jaha, jag fattar inte varför men vad bra, då får jag bakelserna gratis, finemang. Undrar om de har tofu på Hemköp, det har de kanske inte men jag kan ju kolla iallafall. Jamen titta, sicken tur, flera paket och med datumet i behåll! Nu ska jag åka hem och laga mat! Oj, Kick var längesen jag åt, jag tar en sådan, de kostar ju bara 4.50. Mmm, den var god.

I matlagningstagen någon gång runt 16-tiden. Usch, hacka lök är så förbaskat bökigt. Hur kan det gå så smidigt för alla andra? Har de tävlat i Flinka Fingrar-VM i smyg?? Fast det här blir nog himla gott när det är klart. Ja, just det, jag ska tina spenaten. Jag kan skriva av receptet från internet så länge. Ojoj, nu bränner löken vid här, vad fort det gick. Jag ska nog hälla i spenaten nu. Och sen kokosmjölken och tofun, namnam! Vad bra, nu hinner jag skriva klart receptet medan riset kokar. Det här tog visst lite längre tid än jag trodde, jag som trodde att det skulle gå snabbt...

Färdigäten och mätt ca 17.30.
Gud, vad gott det här var! Det måste jag göra fler gånger! Men oj, vad mycket disk det blev, fy... äsch, jag orkar inte skölja ur grytan och diska... gäsp... äsch, jag kan göra det sedan. Nu ska jag skriva färdigt receptet. Just det, jag ska inte glömma bort att jag har fikaansvar till teatern på tisdag, jag måste skriva upp det sedan... fast det glömmer jag nog inte, sådant brukar jag ju komma ihåg. Jag måste bara se till att jag handlar ingredienserna till muffinsen på måndag så att jag kan baka på tisdag förmiddag eftersom jag ska till läkaren sedan på eftermiddagen. Men det tar ju inte så lång tid att handla.

Vilande framför datorn 19.55.
Om fem minuter börjar ju Melodifestivalen, det kan ju vara trevligt att se, det ska jag titta på. Nej, nu glömde jag ju medicinen imorse iallafall och nu är det för sent... jaja, jag får väl hoppa över idag då, en dag gör ju inget. Sortera tvätten skulle jag ju göra också, jag har inte glömt det, jag har bara inte orkat. Men jag kanske kan göra det till Melodifestivalen nu då, ja det kan jag ju göra. Diska kan jag göra sen eller imorgon innan jag åker till Emma. Ojoj, nu börjar det visst.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback