> Osynsk -

Osynsk

Jag vet sällan hur, när eller i vilken ordning saker och ting bör utföras. Med andra ord, jag är inte synsk. Välkommen till Osynsk - en blogg om att leva med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Jag har fått mina särskilda begåvningar - äntligen!

Kommentarer (0)

2011-03-18 @ 00:21:56

Utredningen är över. Jag har fått mina diagnoser: Aspergers syndrom och DCD. DCD står för Developmental Coordination Disorder och innebär att man har en störd motorisk utveckling och att man även har svårt med koordination och perception. Detta stämmer mycket väl in på mig.

Att få diagnoserna var en obeskrivlig lättnad. Äntligen, 23 år gammal, har jag fått reda på varför jag fungerar som jag gör. Jag är inte dum i huvudet eller allmänt besvärlig, utan jag har två funktionsnedsättningar som jag fram tills nu inte vetat om att jag haft. Därför har jag heller inte kunnat få den hjälp jag i själva verket haft rätt till, men det ska jag få nu. Som det ser ut har jag stora möjligheter att få hjälp i arbetslivet och framför allt rätt till aktivitetsersättning från Försäkringskassan vilket gör det möjligt för mig att dels arbeta deltid och dels kunna prova olika sysselsättningar utan den enorma press det innebär att veta att jag måste lyckas för att kunna försörja mig. Ingen lön = inga pengar. Så kommer det inte att bli nu, utan jag får rätt till ett ekonomiskt skyddsnät. Äntligen. Inga fler skulder och obetalda räkningar på grund av att jag inte lyckats jobba ihop tillräckligt mycket pengar innan jag kollapsat.

Idag mår jag bättre än på länge. Efter att ha fått diagnoserna känner jag mig så lätt på något vis. Dessutom har jag bestämt mig för att ta studieuppehåll. Jag har bara praktiken och delar av slutprojektet kvar på min utbildning men det kan jag ta till hösten. Nu ska jag bara fokusera på att underlätta så mycket som möjligt för mig själv i vardagen, hitta strategier och kolla vad jag kan få för hjälp av habiliteringen. Visst vill jag ut och praktisera, jobba, få klart min utbildning... men jag vet att det inte kommer att fungera om jag inte tar tag i min vardag först. En sak i taget och det är inte bråttom, det är bara min hjärna som försöker intala mig att det är det.

I morgon måste jag åka och handla och lämna tillbaka böcker på biblioteket. Kanske blir det av att träffa en nyfunnen kompis också. Jag borde egentligen sova nu, men det är så många tankar som snurrar i huvudet så jag stannar nog uppe en stund till. Dessutom kan jag inte sluta spela det här:


Spelet heter Fling och du hittar det här: http://www.miniclip.com/games/fling/se/

Just det. En sak till. Innan nästa vecka är slut ska jag ha fixat en header till bloggen. Jag skriver ut det här så att det säkert blir gjort ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback